dimarts, 17 d’abril del 2012

Nova xerrada a l'entorn dels voltors



El passat divendres 30 de març, un noi de la fundació La Trenca, una organització per a la reintroducció d’aus en perill d’extinció, va venir a l’institut per fer-nos una xerrada sobre el voltor negre, una espècie que habitava al la península ibèrica, però que gairebé s’ha extingit.

Primer ens va fer una petita introducció sobre el voltors, les espècies que habiten a Europa, i la seva situació actual al continent.

També ens va explicar el perquè aquesta espècie esta més amenaçada, exceptuant el trencalòs, ja que fa els nius als arbres en lloc de a les parets dels penya-segats, i no els fa en colònia.

Ens va exposar els diferents mètodes que fan servir a la fundació per a la reintroducció, des de la cria en captivitat a l’ anellament i fer solars on deixen animals de granja morts, sovint fets a trossos, per tal que no els falti menjar.

Per acabar en va ensenyar fotografies de les parelles de voltors actuals, ja que els voltor tenen una parella “fins que la mort ens separi”, les morts, les probables causes de les morts i la primera voltor negre completament catalana. Ens va ensenyar planells on es veien els moviments que havia fet un voltor en concret al llarg de la seva vida, veient que en el primer anys es mouen molt, sobretot els mascles, i després s’estableixen en un lloc per criar.

Va ser molt interessant!

Text: Maria París (3r A)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada